Dodano: 2008-06-05 16:58
| naamah__ napisał(a): |
| [quote:eb9c8d1fb3="Asynastra"]Słyszałam właśnie że są tam spoko rzeczy. Tyle że, jak można chodzić w czymś, co było kiedys używane? Zwróćmy uwagę że nie wiemy kim ten człowiek był.. Mimo że ubrania są specjalnie prane, troche mnie brzydzi myśl chodzenia w czymś, co kiedyś było wypocone przez jakąś np. obleśną osobę. |
W sklepie tez rozni ludzie przymierzaja.[/quote:eb9c8d1fb3]
Dokładnie. Zwłaszcza, jeśli ciuch jest "chodliwy" - bywał na niezliczonej ilości obcych ciał przed nami, a uważany jest za nowy - i po takiej cenie sprzedawany.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2008-09-23 16:15
uwielbiam ciuchy z lumpeksów... można tam znaleźć prawdziwe perełki jakich nikt nie ma. Poza tym w dobrych ciucholandach często rzeczy są dużo tańsze niż w sklepia a w podobnej jakości.
"Istnieć znaczy zmieniać się, zmieniać się - to dojrzewać, dojrzewać zaś - to nieskonczenie tworzyć Samego Siebie..."
Dodano: 2008-09-23 17:27
| Rudzik napisał(a): |
| uwielbiam ciuchy z lumpeksów... można tam znaleźć prawdziwe perełki jakich nikt nie ma. Poza tym w dobrych ciucholandach często rzeczy są dużo tańsze niż w sklepia a w podobnej jakości. |
Ostatnio właśnie wybrałam się do lumpexiarni bo chcialam jakies ciuchy, które moglabym zabrac do akademika bez obawy że mi ktoś zabierze czy, że sie na imprezie zniszczą
jak sa tańsze to mniej ich jakoś żal poprostu
I znalazlam takie śliczne 2 bluzki O______o masakra :D Teraz żal mi je brac bo takie ładne i gothyckie :D
Dodano: 2008-09-24 13:38
ano właśnie za to uwielbiam lumpeksy... Fantastyczne bluzki, spodnie sukienki.. z jednego lumpeksu mam taką zajebistą renesansową suknię ślubną... Po prostu fantazja... Tylko trzeba mieć często dużo cierpliwości by znaleźć takie "perły" w stosach ubrań... :D
A najlepsze jest to, że można tam znaleźć za bezcen ciuchy markowych projektantów... Dzięki lumpeksom można jeszcze bardziej tworzyć swoją indywidualność :D
"Istnieć znaczy zmieniać się, zmieniać się - to dojrzewać, dojrzewać zaś - to nieskonczenie tworzyć Samego Siebie..."
Dodano: 2008-10-20 17:06
Lumpeksy sie robia modne i ceny w nich tez juz ne sa takie, jak za czasow, kiedy do lumpeksu, jak juz ktos wchodzil, to po kryjomu. Po ostatniej wizycie w lumpeksie wyszlam co najmniej zniesmaczona cenami. Powariowaly ludziska.
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"
Dodano: 2008-10-26 11:06
Więcej klientów to i ceny wyższe.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2008-11-17 12:58
Zgadzam się- ceny są czasem przerażające. U mnie lumpki robią takie promocje, że np. przez cały tydzień wszystko jest za 1zł - i tak kupiłam zaje*isty czarny płaszcz z TopShop'u.
I niedawno widziałam zaje*istą "torebkę" na browarka w kształcie trumny i z wyszytym pentagramem :D na świetnym metalowym łańcuchu.. ale nie miałam kasy :/
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.
Dodano: 2008-11-17 20:38
i tak wszystko prawie leci z Anglii :twisted: i to nie z jakichś lepszych sklepów, tylko z takich oczko wyżej od lumpeksu, do których nawet wejść tragedia :roll:
kiedyś polowałam na lumpeksach, a teraz jakoś wolę kupić coś rzadziej, ale lepszej jakości, solidniejsze. No, chyba że jeszcze outlet :wink:
"wybrednie w różach wymarzając kolor czarny"
Dodano: 2009-04-05 11:49
@Erzsebeth: to chyba po prostu źle trafiłaś, bo ja w poznanskich lumpexach potrafię znalezc gorset, wypasioną sukienke z fiszbinami u góry, ciuchy z H&M, Marx and Spencer lub nawet Dolce & Gabbana czy Mexx...
:)
i póki co nie narzekam, jakości są świetnej i na ogół wytrzymuja lata
:)
Dodano: 2009-04-05 13:18
Ja teraz pracuje w lumpku i akurat w tym są rzeczy bardzo dobrej jakości i naprawde dobrych firm. A jeśli zauważę dziurke czy plamke to idzie do zwrotu. Tyle, że rzeczy są za drogie jak na lumpek.
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.
Dodano: 2009-04-05 16:07
hmmm...ceny...gorset z Hiszpanii kosztował 30 zł, sukienka z gorsetową górą z fiszbinami - 23 zł, a t-shirty i swetry na ogół taniej kupowałam, tj. 5-15 zł, więc chyba nie jest aż tak źle nawet jak na Poznań...
Dodano: 2009-04-05 16:12
lumpeksy są świetne, można znaleźć fajne ciuchy za niewielką cenę, przynajmniej mam pewność że nikt się nie ubierze tak samo jak ja :D zawsze można znaleźć coś oryginalnego, ostatnio kupiłam dwie długie spódnice (firmówki) za niecałe 10 zeta 
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Dodano: 2009-04-06 19:39
Albo np. bluzeczkę Marks&Spencer z koronkowymi rękawkami za 20 zł (mój najlepszy zakup).
Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności.